EP u Norveškoj
Forde, 10. - 16. travnja 2016. godine
Nastupio i Amar Musić u katgoriji do 85 kg

Hrvatski dizač Amar Musić u kategoriji do 85 kg "trznuo" je 146 kg, te izbacio 185 kg, te tako u grupi "C" osvojio četvrto mjesto u biatlonu i drugo u izbačaju. Mogao je i Amar u trzaju 150, ali ga je mala greška i ozljeda ruke ostavila na 4 kg manjoj težini .
Na 190 u izbačaju uteg je pao i Amar mora biti zadovoljan postignutim.

Ovo je njegov ukupno deveti nastup na europskim prvenstvima, a najbolji mu je rezultat šesto mjesto koje je osvojio u ruskom Kazanu.
Obzirom na pauzu dugu tri godine, te činjenicu da se Amar vratio krajem prošle godine na SP u Houstonu, možemo reći da njegovi rezultati nagovještavaju povratak među euro elitu. 


RANIJE OBJAVLJENO:

Trećeg dana natjecanja na europskom prvenstvu  u dizanju utega gdje nastupa svih 49 zemalja, članica europske dizačke federacije nastupila je osječanka Tea Šojat u kategoriji do 58 kilograma. U svom sjajnom nastupu
oborila je čak pet državnih rekorda.

Tea je nastupila u "B" finalu i osvojila sedmo mjesto u konkurenciji 12 djevojaka podignuvši u trzaju 76 kg, te u izbačaju 91 kg.
Ovo je za Šojat bilo treće europsko prvenstvo uz podatak da trenira tek dvije i pol godine, pa je njenim rezultatima i napretkom izbornik Boško Čavka izuzetno zadovoljan.

Podsjetimo, još ranije je nastupio hrvatski reprezentativac Georgije Bogojević u kategoriji do 56 kilograma. U trzaju je podigao 63 kg, u izbačaju 85 kg, biatlon 148 kg, a svih šest pokušaja bili su uspješni.

Do kraja europskog prvenstva još pet reprezentativaca nastupa u norveškom Fordeu:

14.04. Mihaela Kruljac, Ivan Biočić i Adam Mesaroš
15.04. Silvio Bijelić
16.04. Ante Vuković