U subotu 5. Svibnja u Vukovaru u organizaciji Kluba Dizača utega „Vukovar“, održano je ovogodišnje pojedinačno i ekipno Prvenstvo Hrvatske u seniorskoj konkurenciji.

U „borbi sa kilogramima“ najviše uspjeha imale su mlade članice KDU „Vukovar“ i svom Gradu Heroju Za Dan Grada, nisu mogli donijeti ljepši poklon od osvojene titule Ekipnih Prvakinja Hrvatske .

Uspjeh je to vrijedan respekta, s obzirom da je pobjednička ekipa sastavljena od mlađih kadeta i kadeta sa prosjekom starosti ispod 15 godina.

Osvojena titula ekipnih Prvakinja države,  najveći  je uspjeh vukovarskog sporta od osamostaljenja Republike Hrvatske, te ova vukovarska mladost zaslužuje sve čestitke i zalog su za budućnost dizanja utega u Vukovaru i Republici Hrvatskoj.

 

Da bi se došlo do titule ekipnih Prvaka Hrvatske, trebalo je dosta toga osvojiti u pojedinačnoj konkurenciji, gdje su opet prednjačile mlade Vukovarke, osvojivši 4 titule seniorskih Prvakinja Hrvatske ( Željka Miljković, Lucija Gračanin, Hermana Dermiček i Ana Crnjac) a po 1 titula Prvakinja RH je pripala KDU „Osijek“ (Marina Marković) KDU „Rječini“ (Paula Žagar) i KDU „Split-Mataduri“ (Ivana Rumenović).

Ivana Rumenović je sa osvojenih 190,9 sinclair bodova, proglašena najuspješnijom natjecateljicom Prvenstva RH.


Redoslijed ekipa :  1. KDU „Vukovar“ sa 611,1 bodom,   2. KDU „Rječina“ sa 437,5 bodova,   3. KDU „Kaštela“  sa 434,6 bodova i  4. KDU „Osijek“ sa 311,3 boda.


Natjecanje su uspješno vodili suci : Romina Matin i Lorena Matin iz Vukovara, te Ervin Reljac iz Dražica, dok je delegat HDS-a i zapisničar bio Milan Kordić

 

Izvještaj podnio

Milan Kordić

Dopredsjednik HDS-a