U Milanu (Italija) održano je ovogodišnje Prvenstvo Europe za uzraste U15 i U17 u obje spolne konkurencije, na kojem su nastupili najbolji mladi dizači utega iz 34 europske zemlje.

Odlukom Izbornika Hrvatske dizačke reprezentacije Boška Čavke, u dresu sa državnim grbom na ovom Prvenstvu Europe , našu zemlju su predstavljale tri mlade dizačice i to PAULA ŽAGAR iz KDU „Rječina“ u uzrastu U15 i dvije  članice KDU „Vukovar“, HERMANA DERMIČEK i ANA CRNJAC u uzrastu U17.

PAULA ŽAGAR je nastupila u kategoriji do 63 kg. i sa rezultatom od 51 kg. u trzaju je bila deveta a u izbačaju sa 68 kg. i biatlonu od 119 kg.  je osvojila dva osma mjesta.

HERMANA DERMIČEK je nastupila u kategoriji do 75 kg. sa rezultatima od 66 kg. u trzaju, 73 kg. u izbačaju (izbacila je Hermana i 80 kg. ali suci nisu priznali) i 139 kg. u biatlonu, osvojila je tri sedma mjesta.
Rezultat u trzaju je novi državni rekord za uzrast U17 i U20.

ANA CRNJAC je nastupila u kategoriji +75 kg. i sa rezultatom od  65 kg. u trzaju je osvojila deveto mjesto,dok je sa 78 kg. u izbačaju i 143 kg. u biatlonu osvojila dva plasmana na deseto mjesto.

Čestitamo našim djevojkama na ostvarenim rezultatima, dostojnom predstavljanju naše zemlje i primjerenom ponašanju na i izvan sportskog borilišta !


Izvještaj podnio :
Trener Milan Kordić