Nakon ostavke  Wintona Afrića, Hrvatski dizački savez je nekoliko mjeseci djelovao bez Predsjednika, ali to više nije tako.

Na poziv Dopredsjednika HDS-a, Nine Nikolića koji je za 09.veljače sazvao Izvanrednu Skupštinu HDS-a, ista je održana u Zagrebu sa  jednom točkom Dnevnog reda : Izbor Predsjednika HDS-a.

Izvanredna Skupština je djelovala u punom sastavu jer su se pozivu odazvali svi članovi Skupštine a morali su se odlučiti između dva na natječaj za Predsjednika prijavljena kandidata.

Svoje kandidature su podnijeli , proslavljeni olimpijski pobjednik NIKOLAY PEŠALOV , kao kandidat KDU „Split-Matadure“ i  DAMIR PLOSNIĆ kao kandidat ŠDK „Solin“.

Nakon predstavljanja Programa rada obaju kandidata i konstruktivne diskusije gotovo svih članova Skupštine, pristupilo se javnom  glasovanju i članovi Skupštine HDS-a su odlučili, da ih do Izborne Skupštine HDS-a za nekih godinu i pol dana vodi NIKOLA PEŠALOV !

Nakon primljenih čestitki za izbor, Pešalov se zahvalio članovima Skupštine i dao obećanje da će na osnovu svog bogatog sportskog iskustva, učiniti sve da hrvatsko dizanje utega podigne na viši nivo.

Članovi Skupštine su ujedno donijeli odluku da će se Redovna Skupština HDS-a održati 22.ožujka u Vukovaru, kada će se održati i I. kolo ekipnog Prvenstva Hrvatske.

Na Redovnoj Skupštini u Vukovaru novi Predsjednik HDS-a će Skupštini na usvajanje predstaviti svoje buduće suradnike u vođenju Saveza, odnosno novi Izvršni odbor HDS-a , a donijet će se i Kalendar natjecanja i odrediti  organizatori svih ovogodišnjih nastupa dizača utega.
 

Izvještaj podnio:

Milan Kordić
Član Skupštine HDS-a