SPLIT TREBA KANDIDIRATI ZA SVJETSKO PRVENSTVO!

 

 

Europsko prvenstvo u dizanju utega u Splitu posjetio je Attila Adamfi generalni direktor svjetske dizačke federacije. U grad pod Marjanom, stigao je direktno iz Bangkoka gdje se održava svjetsko kadetsko prvenstvo u dizanju utega. U pratnji organizatora, obišao je kompletnu dvoranu za natjecanje, trening dvoranu, kao i službene hotele u kojima su smješteni natjecatelji sa trenerima i pratećim osobljem:

            „Ovo je do sada najbolje organizirano Europsko prvenstvo koje sam do sada vidio! Obavili ste sjajan posao i predlažem vam da se kandidirate za organizaciju Svjetskog seniorskog prvenstva. Siguran sam da bi Split bio sjajan domaćin!“ – izjavio je Adamfi.

            „Organizacija svjetskog prvenstva u dizanju utega, značila bi za Dizački savez još veći posao i zbilja veliki izazov. Trebalo bi smjestiti oko tri tisuće učesnika, što natjecatelja, trenera, sudaca i tehničkog osoblja, a to bi za Split značilo cca 11 000 – 12 000 noćenja u zimskom terminu, obično je to krajem studenog i početkom prosinca, izjavio je Damijan Krklec predsjednik dizačkog saveza, očito zadovoljan ovakvim jednim prijedlogom.