EP U NORVEŠKOJ, FORDE
10. - 16. Travnja 2016.

NASTUPIO ADAM MESAROŠ

Adam Mesaroš iz Rijeke ubilježio je svoj nastup u Norveškoj u kategoriji do 94 kg. Trzaj je bio 120 kg, a izbačaj 161 kg.

DEVETO EUROPSKO PRVENSTVO ZA SPLITSKOG DIZAČA AMAR MUSIĆ DIZAO U KATEGORIJI DO 85 KG

Hrvatski reprezentativac u svojoj je kategoriji nastupio u grupi "C", te u trzaju podignuo 146 kg, u izbačaju 185 kg. Tim je rezultatom osvojio četvrto mjesto u biatlonu i drugo u izbačaju, ukupno 14. u trzaju, 13. u izbačaju, te 14.
u biatlonu. Imao  je od četiri od šest uspješnih pokušaja,i obzirom da mu je nakon duge pauze SP u Houstonu krajem prošle godine bilo prvo natjecanje, vidljiv je napredak. Amaru je ovo deveti nastup na europskim prvenstvima,  najuspješniji je bio 2009. godine kada je osvojio šesto mjesto.

TEA ŠOJAT POSTAVILA PET NOVIH DRŽAVNIH REKORDA

Još ranije su nastupili Georgije Bogojević u kategoriji do 56 kilograma koji je bio posljednji u grupi "B", te sjajna Tea Šojat koja je u Norveškoj oborila pet državnih rekorda u kategoriji do 58 kg. Tea je trznula 76, a izbacila 91 kg. Sjajan rezultat za našu Teu koja trenira tek dvije i pol godine.