EKIPNO PRVENSTVO HRVATSKE 1. KOLO
Split, 25. i 26. ožujka 2016.  godine, ŠC GRIPE
 
U Splitu je održano 1. kolo ekipnog prvenstva hrvatske na kojem je prvo mjesto zauzela Matadura, druga je ekipa Slavonije, a treće je mjesto osvojio Solin. Oboreno je sedam državnih seniorskih rekorda, a rekordi su obarali mladi dizači i dizačice. Novi seniorski rekord za žene postavila  je Tea Šojat iz Slavonije koja je u kategoriji do 63 kg u trzaju podigla 81 kilogram. 

Zorana Barišić iz splitske Matadure nastupala je u kategoriji preko 75 kg i oborila čak šest državnih seniorskih rekorda.
Natjecalo se sedam hrvatskih klubova, ukupno 50 dizača i dizačica. Drugo kolo ekipnog prvenstva hrvatske održat će se početkom svibnja u Osijeku.

Pet državnih juniorskih rekorda oborila je "splitska" Karmen Budiša, čak šest rekorda u kategoriji U-15 "skinuo" je Korino Prijić iz Rijeke, Antonio Krišto iz Slavonije nastupio je u kategoriji do 69 kg,  U-15 i oborio dva državna rekorda.
Nina Gugić iz Solina postavila je jedan novi državni rekord za kadete nastupivši u kategoriji do 69 kg, Špiro Škrobica iz Matadure "vlasnik" je nova dva rekorda među kadetima, a Ana Crnjac iz Vukovara je nastupivši U-15 postavila jedan novi državni rekord.