U Splitu je održano seniorsko prvenstvo hrvatske za seniore i seniorke. U dva dana natjecanja nastupilo je 80 natjecatelja iz devet hrvatskih klubova. U dizačkoj dvorani tražilo se mjesto više, prvog dana nastupile su djevojke, a drugog dana muškarci. U najlakšoj disciplini za žene, do 48 kg slavila je Tihana Majer iz DK Slavonija Osijek koja je postavila i nove rekorde u disciplinama trzaj i izbačaj i biatlon – 60, 74 i 134 kilograma.

Svakako treba pohvaliti DK Vukovar koji je osnovan prije tri godine a u mlađim uzrastima postiže značajne rezultate. Ana Crnjac postavila je novi rekord u mlađim kadetkinjama, disciplina trzaj  - 55 kg. Lucija Gračanin ima novi rekord za kadetkinje i mlađe kadetkinje – trzaj 50 i biatlon 110 kg. Vukovarci inače „dižu“ zadnjih 60 godina.

Bivša gimnastičarka Tina Erceg, inače i državna rekorderka  postala je prvakinja države i trzaju, izbačaju i biatlonu u kategoriji do 53 kilograma, dok je reprezentativka Tea Šojat očekivano trijumfirala u kategoriji do 58 kg u sve tri discipline. Tamara Zulim iz Solina bila je najbolja do 63 kila podigavši u biatlonu 143 kilograma.

Solinjanke su inače i državne prvakinje u ekipnoj konkurencji, pa njihovi dobri rezultati nisu iznenađenje. Ružica Buzov  - Solin najbolja je u kategoriji do 69 kilograma, u kategoriji do 75 zlatnu medalju odnosi još jedna reprezentativka  Mihaela Kruljac iz DK Osijek ( uz novi rekord u izbačaju 107 kg ), a u kategoriji preko 75 kg Karmen Budiša iz Matadure.

Seniori su dizali u 8 težinskih katgorija, u najlakšoj – do 56 kilograma prvak države je Georgije Bogojević, David Tomić iz Solina je najbolji u sve tri discipline u kategoriji do 62 kilograma. U toj kategoriji  novi rekord u sve tri discipline za mlađe kadete postavio je Korino Prijić iz Kvarnera – 77, 97 i 174 kg.

Antony Krišto najbolje je „trznuo“ u kategoriji do 69 kg, u istoj kategoriji za discipline izbačaj i biatlon prvak hrvatske je Zoran Anđelić iz osječke Slavonije. Majlinger, Pejković i Kisić podjelili su zlata u kategoriji do 77 kg, dok je nedodirljiv u kategoriji do 85 kg olimpijac Amar Musić koji je u biatlonu podigao 332 kilograma.

Ivan Perasović iz Matadure je u sve tri discipline uzeo zlato za kategoriju do o 94, Adam Mesaroš i Nikša Torlak podijelili su najsjajnije medalje u kategoriji do 105 kilograma. Ante Vuković očekivano je slavio u onoj preko 105 kg i to u sve tri discipline.

U Splitu su sudili i inozemni sudci koji su održali i tehnički seminar europske dizačke federacije, dok je domaćin KDU Split Matadura pojedinačno seniorsko  prvenstvo hrvatske organizirao na zavidnoj razini.