U nedjelju, 27. studenog 2016. godine u Vukovaru je održano prvenstvo hrvatske za juniore i juniorke. Nastupilo je 16 djevojaka i 25 muškaraca,  postavljeni su i novi rekordi. Vukovarci slave svojih 60 godina postojanja pa je klub dobio posebno priznanje Saveza. Plaketu za razvoj hrvatskog dizanja nakon 50 godina predanog rada dobio je Milan Kordić.
Nove rekorde u mlađim kategorijama postavili su Ana Crnjac iz Vukovara, Đurđica Mijanović iz Solina te Eva Crnković iz Rječine. Najbolje ženske ekipe u kategorijama mlađe kadetkinje, kadetkinje i juniorke bile su cure iz Vukovara, Jelena Magdalena Topolovec ( Vukovar ) bila je najmlađa natjecateljica, najmlađa prvakinja Nataša Dermiček, najbolja iz redova domaćina je Lucija Gračanin, obje iz Vukovara a najbolja juniorka je Đurđica Mijanović iz Solina.
U muškoj konkurenciji U-17 i U-20 najbolje su  dizali članovi  Matadure, u kategoriji U-15 mladi dizači iz Rječine. Pokal za najboljeg među najboljima dobio je Josip Danijel Plosnić iz Solina, najmlađi prvak bio je Dražen Vidić, a najmlađi natjecatelj Marijo Rogić. Rado Bosnić je bio najuspješniji u redovima domaćeg slavljeničkog kluba.

VUKOVAR STVARA NOVE PRVAKE !

U rujnu ove godine u poljskom mjestu Nowy Tomysl održano je europsko prvenstvo za mlađe kadete i kadetkinje. a nastupile su i tri naše cure, da se podsjetimo: Ana Crnjac i Lucija Gračanin iz Vukovara te Paula Žagar iz Rječine. Na tom natjecanju nastupilo je 320 dizača iz 33 europske zemlje, a naše su djevojke ostvarile očekivane plasmane. Paula Žagar je zauzela deveta mjesta u sve tri discipline, Lucija Gračanin podigla je dizala u većoj kategoriji pa su izostali državni rekordi, dok je Ana Crnjac zauzela jedno sedmo i dva osma mjesta rušivši pri tom svoje rekorde čak pet puta. Mlade djevojke i mladi dizači iz Vukovara strpljivo grade svoju karijeru zahvaljujući najviše Milanu Kordiću koji nesebično daje sebe ovim mladim nadama.
Treba se zahvaliti i podržati sve dizače, dizačice i sve trenere u hrvatskoj koji se trude radeći sa mlađim uzrastima kako bi podigli dizanje u hrvatskoj na veću razinu. Gradu heroju i njihovom dizačkom klubu čestitke za 60 godina rada !!!