U petak, 30. rujna 2016. godine na Izbornoj skupštini HDS-a održanoj u Osijeku donesene su jednoglasne odluke o vodećim tijelima Saveza, uz financijski izvještaj i najavu EP u Splitu.
Damijan Krklec dobio je novi mandat na četiri godine za funkciju predsjednika Hrvatskog dizačkog saveza. Jednoglasnom odlukom svih skupštinara izglasana su i tri potpredsjednika - Winton Afrić, Nino Nikolić i Branko Zemunik. Dužnost glavnog tajnika vršiti će i dalje Jakša Ivanišević, izbornik reprezentacije ostaje Boško Čavka a trener Božo Krišto. Članovi Izvršnog odbora su Ivica Brešković, Stjepan Vuković i Vilim Žagar. Rukovoditelj za tehnička pitanja Saveza je Zdravko Varga, a rukovoditelj za sudačka pitanja je Ivo Borozan. Nadzorni odbor čine: Lucijan Katić, Mišel Sombol, Vladimir Maleč. Zdravstvena komisija: Davor Librenjak, Damir Kovačić, Zoran Tocilj. Anti doping komisija: 
Davor Librenjak, Damir Kovačić, Zoran Tocilj. Stegovnu komisiju čine: Vlado Madunić, Siniša Blažeka, Ante Tokić. Komisija sportaša: Amar Musić, Tea Šojat i Ante Vuković.
Na Izbornoj Skupštini priznanja Saveza za odlazak na Igre u Riju dobili su izbornik Boško Čavka i Amar Musić, te za iznimnu suradnju sa Savezom važni gost - generalni direktor IWF-a Atilla Adamfi.