Po Kalendaru natjecanja Hrvatskog dizačkog saveza, ova dva natjecanja, održana su u Zagrebu u organizaciji DK „Metalac“

Predsjednik HDS-a, gospodin Winton Afrić, uručio je pehare najuspješnijim ekipama a to su u ženskoj konkurenciji  Prvakinje Hrvatske dizačice DK „Slavonija“ Osijek, dok je drugo mjesto pripalo mladim članicama KDU  „Vukovar“ a kao trećeplasirane su dizačice KDU „Solin“. U muškoj konkurenciji Prvak Hrvatske je KDU „Matadura“ iz Splita ispred DK „Metalac“ iz Zagreba i  KDU „Kvarnera“ iz Rijeke.

Tijekom cjelodnevnog natjecanja, postavljeni su i novi državni rekordi, kako za mlađe uzraste natjecatelja tako i za seniore :

TEA ŠOJAT iz DK „Slavonija“, nastupila je u kategoriji do 63 kg. i postavila nove seniorske državne rekorde u sve tri dizačke discipline sa rezultatima od 82 kg u trzaju, 100 kg. u izbačaju i 182 kg. u biatlonu.

HERMANA DERMIČEK iz KDU „Vukovar“ nastupila je u kategoriji do 69 kg. i  postavila nove državne rekorde u trzaju sa 59 kg. i biatlonu sa 131 kg., a rekordi su to za uzraste U15 i U17.

ANA CRNJAC iz KDU „Vukovar“ nastupila je u kategoriji +75 kg. (+90 kg.) i  sa 60 kg. u trzaju postavila nove državne rekorde za uzrast U15, U17 i U20.

NIKOLA TODOROVIĆ iz KDU „Vukovar“ nastupio je u kategoriji do 50 kg.  i postavio sve nove državne rekorde za uzrast U15 sa rezultatima od 47+59=106 kg.

KORINO PRIJIĆ iz KDU „Kvarner“  nastupio je u kategoriji do 69 kg. i postavio sve nove državne rekorde za uzrast U15 sa rezultatima od 91+116=207 kg.

Čestitamo svim rekorderkama i rekorderima kao i nagrađenim ekipama !
Izvještaj podnio Milan Kordić