U glavnom gradu Albanije u Tirani održano je jubilarno 100-to Europsko prvenstvo u dizanju utega na kojem je sudjelovalo 37 država u muškoji i ženskoj konkurenciji među kojima su se našli i naši natjecatelji iz Hrvatske.Izbornik Reprezentacije Ivan Knez na put je poveo 6 natjecatelja iz Splita,Zagreba i Osijeka 3 u muškoj i 3 u ženskoj konkurenciji.
Na otvaranju prvenstva prva je nastupila Tihana Majer  u kategoriji do 49kg.članica DK"Slavonija" iz Osijeka sa iznimno dobrim rezultatom i plasmanom od 7.mjesta te novim Državnim rekordom u trzaju od 61 kg.U izbačaju Tihana je izbacila 77kg,što joj je u konačnici donijelo 8. mjesto u trzaju te 7.mjesto u izbačaju i biatlonu.
Ivana Gorišek članica DK"Metalca  iz Zagreba nastupila je u kat do 59kg i  sa rezultatom 73kg u trzaju i 88kg u izbačaju zauzela je 16-to mjesto.Tia Sarah Tovarlaža također članica Metalca nastupila je u kat do 71kg te je sa rezultatom od 74kg u tzaju   i izbačaju 97kg i bitlonom od 171 postavila nove državne rekorde i u konačnici zauzela 15.mjesto.
U muškoj konkurenciji u kat do 81kg nastupio je Goran Četković iz Metalca te je sa odličnim rezultatom od 130kg u trzaju,155kg u izbačaju i biatlonom od 285kg zauzeo 9.mjesto.Križan Rajič iz Splita nastupio je u  superteškoj kat +109kg i sa rezultatom 140kg u trzaju 165kg u izbačaju i biatlonu 315kg zauzeo 13.mjesto .
Nažalost naš Olimpijac Amar Musić u kat do 89kg nije nastupio zbog ozljede bicepsa koji se dogodio na treningu 4 dana prije.
Sljedeće natjecanje za naše reprezentativce je Svjetsko prvenstvo koje počinje početkom 12-og mjeseca koje će se održati u Kolumbiji.

Čestitke svim natjecateljima i izborniku,te brz oporavak za Amara Musića.